Pikavipit 2018 – Mikä on tilanne?

Edellisessä pikavippi aiheisessa kirjoituksessani valittelin jo tilannetta näiden lainojen osalta vuonna 2016, mutta ajattelin että voisin hieman tarkistella mikä mahtaa tilanne olla nyt vuonna 2018. Onko asiat muuttuneet, ja jos kyllä, niin mihin suuntaan?

Pikavipit 2018 – Isompaa lainaa nopeammin

Pikavippejä on siis edelleen tarjolla, ja jopa ehkä enemmän kuin ikinä aiemmin on ollut. Tarjonta on edelleen laaja, ja kun katsoo vaikka tätä listaa pikavipeistä, niin huomaa kyllä että niitä on vieläkin ihan tajuttoman paljon kun miettii kuinka monta suomalaista meillä ylipäätänsä maassamme on, lukuunottamatta kuinka moni näistä edes harkitsisi pikavipin ottamista.

Uusia lainoja on myös tullut jonkin verran, ja vaikuttaakin että tarjontaa on tulossa vain enemmän ja enemmän. Varmaan osa lainapaikoista on lopettanut toimintansa, mutta ainakin vielä noita on tullut kai enemmän kuin on lähtenyt. Tämä viittaa siihen, että rahaa markkinoilla kyllä selvästi on. Samaten hieman itselleni uusia termejä on tullut, kuten halpa pikaluotto, joka kuitenkin vaikuttaa linkin takaisen tekstin perusteella jotakuinkin samalta asialta kuin pikavippi.

pikavipit 2018

Se mikä kuitenkin oli nopeasti näkyvissä oli se, että pikavippien koot olivat mielestäni kasvaneet todella paljon. Siis enään ei puhuta mistään parin sadan euron vipeistä, vaan tälläistä pikalainaa voi hakea monta tuhatta euroakin jos niin haluaa.

En tiedä kuinka vaikea tollaista lainaa on oikein saada, mutta hieman pelottavan kovia lainasummia on kyllä tarjolla.

Lainaa netistä nopeasti

Toinen seikka minkä huomasin verrattuna parin vuoden takaiseen tilanteeseen on se, että lainan nopeus on vahvemmin esillä. Lainaa heti, vippi nopeasti ja muut lauseet loistavat sivuilla, ja selvästi tärkeää on nykyisille lainaajille se, kuinka nopeasti lainaa saa itselleen.

Liittyykö tämä tähän nykyiseen pakkoon saada kaikki heti itselleen, voi olla. Kuitenkin vaikuttaa että jos lainaa ei saa heti, ei sitä osa edes yritä hakea. Melko erikoista kun itse on tottunut siihen, että lainaa haettiin harkiten ja sitä sitten sai odottaa monta päivää ennen kuin edes tiesi että tuleeko sitä saamaan. Saatikka sitten vielä se odotus, että ne rahat tuli lopullisesti käyttöön.

Voisin siis sanoa, että pikalainat eivät ole ainakaan mitenkään parempaan päin menneet, vaan ovat melko samanlaisia kuin vuonna 2016. Isoja vippejä on tullut mukaan enemmän, ja ilmeisesti lainojen suuruudet ovat entistä korkeammat. Kehitys suunta ei siis ainakaan ole ollut ylöspäin, se on selvää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *